Project Fragmentarische omcirkeling

FRAGMENTARISCHE OMCIRKELING.

In december 2020 zijn wij: Anja, Marcel en Albert Jan gevraagd een proefproject te starten. De bedoeling is dat houtdraaiers, maar ook mensen uit andere disciplines, in deze coronatijd op afstand met elkaar samen een object gaan maken (3 personen per object).

Anja, Nijmegen, begint pas met houtdraaien, Marcel, Terschelling, is een professionele houtdraaier en vormgever (www. marcelvanberkel.nl), en ik, Albert Jan, Hoogezand, ben ook al vele jaren professioneel met hout bezig (draaien en beeldhouwen) en noem mij houtstylist.
We hebben gekozen voor de titel “Fragmentarische omcirkeling” wat is bedacht door Albert Jan.
Naar aanleiding van het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble kreeg hij het idee om in ons object blaasinstrumenten te verwerken. Hij heeft het ontwerp gemaakt, waarmee de andere twee akkoord gingen.

Daarna heeft ieder zijn bijdrage geleverd.
Anja heeft de trompet gedraaid,
Marcel heeft de Fragmentarisch delen gedraaid en kwam op het idee om op de Fragmentarische delen muziekinstrumenten, notenbalken enz. te tekenen,
Albert Jan draaide de kelk, de demper in de trompet met de muzieknootjes erop en heeft alle delen samengevoegd tot het object:

FRAGMENTARISCHE OMCIRKELING
De afmetingen zijn Ø 14 cm, hoogte 35 cm.

Het is de bedoeling om dit project over Nederland uit te rollen, waaraan niet enkel de leden van Radius, vereniging voor houtdraaiers, deel kunnen nemen, maar ook niet-leden en andere disciplines.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.